Очекујући долазак радосног дана Христовог рођења, традиционално саборно налагање бадњака поводом Бадњег дана, обављено је испред свих храмова Епархије тимочке. Уз молитвено учешће изузетно великог броја верника испред Саборног храма Свете Тројице у Неготину, паљење бадњака као симбол Христа Богомладенца, благословили су свештеници овог храма.

Многобројним верницима Неготина, обратио се старешина храма, протојереј Милан Радовић, који је пожелео свима срећне и благословене Божићне празнике, уз мир који долази са неба и умирује људске душе и срца. Окупљене је поздравио и председник Општине Неготин, г-дин Јован  Миловановић. Традиционалну Чесницу су преломили наши најмлађи верници, деца која се најискреније радују Божићним празницима.

Налагање бадњака обављено је и испред храма Рођења Пресвете Богородице у Неготину, где је сабраним верницима беседио старешина храма, протојереј Зоран Јовић, говорећи о изузетном значају Божићних празника у нашем народу. За окупљене вернике припремљено је пригодно послужење поводом Бадње вечери.