Празник Благовести прослављен је Саборном храму Свете Тројице у Неготину светом архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион. Салуживали су протојереј Милан Радовић, старешина храма, протојереји Зоран Јовић, арх. намесник и Миладин Самарџић, јереј Марко Пајчин, протојереј-ставрофор Ранко Јовић, пензионисани парох неготински, јерођакон Марко, сабрат манастира Буково и ћакон Никола Трифуновић. На литургији је појао хор Саборног храма, под диригентском управом проф. Светлане Кравченко.

У беседи поводом празника владика Иларион је говорио о данашњем великом празнику његовом значају, о смирености, послушности и љубави коју је имала Пресвета Богородица, примајући речи Божије и чувајући их у срцу своме. Владика је поучио о томе да варни народ када чује поуке не треба да их брзо заборави, него да их сачува и потруди се да по њима живи, јер благодат Божија силази онда када живимо и радимо по заповестима Господњим. Људи данас траже мир и ми често чујемо о разним несрећама у свету, али истински мир налази се живљењем у Цркви, сваки мир на земљи је пролазан, зато је потребно да се молимо и трудимо у чувању речи Божијих ради задобијања вечног мира у Царству Небеском – рекао је владика.

Потом је чланицама Кола српских сестара владика честитао 20-годишњицу обновљеног рада при Саборном храму и пожелео да се и даље успешно баве хуманитарним радом на корист многих потребитих.

Коло српских сестара основано је давне 1904. године у Неготину, годину дана након оснивања Београдског Кола сестара. Посла Другог светског рата Коло је престало са радом све до 1996. године, када под покровитељством цркве обнавља свој добротворни рад.