FSV_9059Празник Преноса моштију Св. великомученика и победоносца Георгија, у народу познат као Ћурђиц, свечано је прослављен 16. новембра у Бору, где је Свету архијерејску Литургију служио Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион уз саслужење свештеника борског намесништва. Овом евхаристијском сабрању у храму Св. Георгија присуствовали су и представници СО Бор са председником Душаном Марковићем, прослављајући данашњи празник као славу Општине Бор.

Велики број верника испунио је борски храм, окупљени у заједничкој молитви, многи од њих славећи Ђурђиц као своју крсну славу и свога заштитника. У току Св. Литургије Епископ Иларион је у чин чтеца произвео Милана Андрејића, Душана Стојменовића и Милоша Станојковића, који редовно саслужују на светим богослужењима у овом храму.

Након причешћа верних и беседе, Епископ Иларион је са свештеницима био гост председника Општине Бор г-дина Живорада Петровића и његових сарадника. У просторијама Општине Бор Епископ Иларион је обавио чин ломљења славског колача, честитајући славу руководству општине, гостима и свим грађанима. Том приликом је нагласио неопходност заједничке сарадње, рекавши да данашња слава представља наставак сабрања у цркви, која је на велику владикину радост била препуна верног народа и да то показује да је Бор град који наставља добру традицију и који живи и напредује уз помоћ свих којима је дата власт да правилно управљају. „Заједно нам је чинити све да овом народу буде добро“ истакао је владика Иларион. Обележавању славе општине Бор присуствовали су представници привредног, културног и политичког живота града, као и гости из суседних општина, који су пригодну прославу наставили у разговору са Епископ Иларионом и свештеницима.