20150715_084813У Богородичиној цркви у Доњој Каменици код Књажевца прослављен је, 15. јула 2015. године, празник Полагања ризе Пресвете Богородице, светим Евхаристијским сабрањем, којим је началствовао Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион. Саслуживали су надлежни парох протојереј Перица Божуновић, протојереј-ставрофор Ранко Алексић, протојереји Томислав Петковић и Зоран Јовић.

Владика Иларион је окупљеном верном народу беседио о данашњем празнику посвећеном Пресветој Богомајци. У наставку, владика је најавио да ће убудуће у овој древној светињи књажевачког краја бити организовано саборно празнично богослужење и црквено-народно сабрање на данашњи празник.

Мештани Доње Каменице, са својим парохом о. Перицом, приредили су празнично послужење у порти цркве, која је саграђена почетком 14. века и у њеној унутрашњости налазе се изузетно очуване фреске, па се црква с разлогом сматра културно-историјским спомеником од великог културног и историјског значаја који сведочи о прошлости овога краја.