tribina knjazevac1Друштво за српску духовну и биолошку обнову Источник у оквиру спровођења пројекта „Млади и искушења савременог света“ позива вас на отворену трибину:

К Р И З А   П О Р О Д И Ц Е

гост предавачПрим Др сци мед Љиљана Абрамовић Савић, специјалиста педијатрије, субспецијалиста гастро-ентерологије и исхране.

На трибини ћемо потражити одговоре на питања:

 • Која су све искушења породичног живота у савременом свету?
 • Како млади људи гледају на породицу? Ко их припрема за брак и родитељство?
 • Зашто млади све касније ступају у брак а разводи су све чешћи?
 • Како изабрати брачног партнера за цео живот?
 • Породица и/или каријера?
 • Где грешимо и како сачувати породицу?
 • Који су то изазови савременог васпитања деце?
 • Постоји ли рецепт за срећан брак и срећну породицу?
 • Каква је васпитна улога школског система?
 • Који су то здрави стилови живота које треба неговати да би сачували репродуктивно здравље, осигурали дуг, здрав живот и породичну срећу?
 • Ваша питања…

Друштвени клуб Дома културе у Књажевцу
четвртак, 26. новембар 2015. године. у 18:00
улаз слободан

Др Љиљана Абрамовић Савић  је доктор медицинских наука, педијатар, гастроентеролог и нутрициониста. Председник је удружења грђана „Помоћ породици“ . Води ресор за породицу, брак и васпитање деце при Верском добротворном старатељству Епархије београдско-карловачке. Годинамa уназад организује и води Трибину за породицу брак и васпитање на Православном народном универзитету у Патријаршији СПЦ.  Добитник је Награде града Београда за образовање за пројекат „Покренимо се – повежимо се!“ 2014. године. Аутор преко стотину научних радова. Учесник, аутор, предавач, едукатор на бројним семинарима и научним скуповима из области гастро-ентерологије, исхране, дојења, породице, брака,родитељства, васпитања… Један је од аутора тренутно актуелног акредитованог семинара „Подршка деци са сметњама у развоју у инклузији у друштво на предшколском и млађем школском узрасту“.

Као представник Србије учесник је међународног форума “Вишедетне породице су будућност човечанства“ одржаног у Москви 2014. године (учествовали представници 45 земаља света).

Студирала и магистрирала на Универзитету у Сарајеву а дoкторирала на универзитету у Београду. Радила као  начелник одељења за исхрану и гастро-ентерологију у Сарајеву, начелник за исхрану здраве и болесне деце на Институту за мајку и дете „др Вукан Чупић“  у Београду. Тренутно је лекар консултант за дечју гастро-ентерологију и исхрану ДЗ „Др Ристић“ у Београду.

Долази и ЉИЉАНА ДУГАЛИЋ , песникиња, прозни писац и документарист до сада је објавила следеће књиге и остварила наведене пројекте:

Збирке песама: Иза бордо капије(1990, Награда „Венац Лазе Костића“), Дрво сред врта (1992), Реквијем за свица (1993), Катедрала у коферу (2002, диптих-збирка раних песама Љ. Дугалић и слика Душана Јевтовића, пок. проф. ФЛУ у Београду), De routes et de rêves /Путевима и сновима (art-book – коауторство с песникињом Моник Жито, сликарком Елизабет Матјеи сликарком и графичарком Биљаном Вуковић, изд. Centre de diffusion Presse Papier, Trois-Riviéres, Canada, 2008).

Збирке прича: Рам (1995), Човек из (2001), Акт (2007, Андрићева награда), Цртеж на длану (2009).

Књиге за децу: Лука у чаробном дворишту, Књига 1. (2013, 2015).

Сарадник је на тексту публикације Распето Косово (1999). Аутор документарних емисија на Радио Београду 2, емитованих у оквиру документарног програма  Говори да бих те видео. Оснивач је и председник Удружења „Колевка или Мајка“ (које се бави организовањем културних манифестација које окупљају децу са потешкоћама у развоју и децу без сметњи.) Сценариста је и продуцент документарног филма Извините што касним (2009) (који обрађује проблем инклузије – укључивања деце са сметњама у редовно школовање и активан живот) за који је добијена Награда публике на Међународном филмском фестивалу у Београду, БОСИ 2010. Приредила је публикацију Покренимо се повежимо се, документарни дијалог с мајкама деце с инвалидитетом у издању НВО „Помоћ породици“.

Књига за децу Лукин камени брод Књига 2. Управо је изишла из штампе и представља наставак приче о догодовштинама дечака Луке и његових другара у чаробном дворишту.

Поезија, проза и публицистика превођени су јој у иностранству. Заступљена у антологијама. Живи и ради у Београду као самостални уметник.