Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион посетио Мајданпек. Након литургије освећено ново звоно у порти храма светих апостола Петра и Павла.

DSCN4563У недељу, 4. октобра 2015. године, Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у цркви светих апостола Петра и Павла у Мајданпеку са свештеницима борског намесништва и уз појање хора „Св. Никодим Тисмански“. Верници Мајданпека сабрали су се на молитвено богослужење у великом броју, посебно радосни јер ће се од данас поново са храма оглашавати звук оба црквена звона, која позивају на богослужење, пошто старо, веће звоно, већ извесно време није у функцији. Ново звоно, тешко 220 кг стигло је у храм светих апостола, захваљујући г. Браниславу Томићу, директору Рудника бакра „Мајданпек“, а излили су га ливци, радници запослени у Топионици и рафинацији РТБ Бор.

У препуној мајданпечкој цркви, владика Иларион се беседом обратио вернима рекавши да се благослов Господњи излива на црквена звона, и тиме штите читав крај од сваке непогоде и од сваке зле и ђаволске силе, али и да подсећа верне на богослужење, на слављење Бога. Да сведоче о својој вери која нам је предата од наших богоносних отаца, славних предака, почев од Немањића па надаље, све до оснивача и градитеља овога храма. „Овај храм данас служи да се у њему окупљамо и молимо, и ако Бог да, и он ће се обнављати и дограђивати “, рекао је владика.