На празник Светога Василија Острошког чудотворца 12. маја, коме је и посвећен храм који се гради у Милошеву, Његово Преосвештенство Епископ тимочки Господин Господин Иларион обавио је чин полагање камена темељца, полагање повеље и освећење темеља у Милошеву. После освећења, на темељима Владика је служио Архијерејску Литургију.

Његовом Преосвештенству су саслуживали: Архимандрит Козма игуман манастира Буково, старешина храма протојереј Миладин Самарџић, протојереј-ставрофор Ранко Алексић, протојереј-ставрофор Ђорђо Јокић, протојереј –ставрофор Благоје Томић, протојереј Милан Радовић, протојереј Зоран Јовић, протонамесник Вукашин Симоновић, протонамесник Душан Динић, јереј Маријан Керчуљ, јереј Марко Пајчин, као и два ђакона, јерођакон Илија, сабрат манастира Буково и ђакон при храму Свете Тројице у Неготину Никола Трифуновић.

Литургији су присуствовали председник Општине Неготин господин Јован Миловановић са сарадницима, представници Месне заједнице са председником Спасојем Недељковићем, Црквени одбор са председником господином Дарком Прстићем, верни народ Милошева и околине.

Његово Преосвештенство обратио се пригодном беседом о празнику и о значају храма који ће се градити и коме је положен камен темељац.

После  сабрања  Владика је присуствовао свечаном ручку који су  заједнички припремили представници Месне заједнице и Црквени одбор са свештеником.

Уз Божију помоћ, у току ове године наставиће се са градњом и надамо се да ће храм ускоро бити сазидан и заблистати пуним сјајем у којем ће се служити света Литургија и узносити молитве Господу. Средства за завршетак радова биће обезбеђена прилозима верног народа Милошева и из буџета Општине Неготин.

Протојереј Миладин Самарџић