Српска Православна Црквена Општина новосарајевска, благословом Његовог преосвештенства епископа Захумско-херцеговачког и примоског и администратора Митрополије дабробосанске Григорија, организује шестодневну међународну конференције православне омладине која ће се одржати од 23. до 28. маја у Источном Сарајеву.

Конференција под називом „САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА“ има за циљ окупити младе из Босне и Херецговине, региона и дијаспоре, како би се  сачувало јединство српског народа, језика, вјерског и етничког идентитета, без обзира на то гдје се налазили или живјели.

Пројекат подразумијева одржавање шестодневне међународне конференције која ће се одржати од 23. до 28. маја, на подручју града Источно Сарајево, а  том приликом младима ће Српска православна црквена општина новосарајевска обезбиједити смјештај и храну, посјету културним и вјерским знаменитостима у Сарајеву, Источном Сарајеву, Фочи и Вишеграду те предавања еминентних професора из Босни и Херцеговини и региону о културном, етничком, језичком и вјерском значају Срба.

Право пријаве имају млади са подручја Босне и Херцеговине, Србијe, Црнe Горe, Хрватскe, Словеније, Македоније,  као и из дијаспоре, узраста од 18 до 30 година.

Попуњен образац за пријаву за учешће, који можете преузети овдје (http://www.spc.rs/sr/poziv_za_ucheshtshe_na_medjunarodnoj_konferenciji_samo_sloga_srbina_spasava) послати на е-маил: pcsvasilije@gmail.com. Рок за пријаву је 15. мај 2016. године.