У центру црноречког округа, западно од Бољевца, северно од села Јабланице, на 7 километара удаљености од самога села, у живописном пределу Радовањске реке, налази се манастир Крепичеац, светиња с почетка 16. века, периода када су подизане задужбине између Тимока и Мораве. Историјат манастира је јако оскудан. Традиција указује на војводу Радул бега као ктитора црноречких светиња. У борби за опстанак, у доба Турака, био је једно од најупорнијих места. Током времена више пута је обнаљан. На жалост, данас нема живља у овој светињи.

Манастир Крепичевац, посвећен је Успењу Пресвете Богородице, па је тим поводом  о. Ристибор Стевић служио свету Литургију, на којој се сабрао многобројни верни народ овог краја који је приступио причешћу и узео удела у овом евхаристијском сабрању. Након Литургије и опхода пререзан је славски колач, који је припремила породица Живковић из Бољевца. Колачар за следећу годину је г-дин Ивица Петровић из Јабланице.

Отац Ристибор је честитао празник и беседио о значају Свете Богородице као путоводитељке у нашим животима. Похвалио је и позавао народ околних места да као и до сада, одржавају, чувају и негују ову светињу и њено окружење, да сачувамо за будућа поколења која ће долазити и Светој Богородици молбе и молитве приносити.

Ово духовно сабрање настављено је свечаном трпезом коју су припремили колачари. Идеални временски услови су потпомогли да се током целог дана при овој светињи сабира верни народ и доста деце ради поклоњења овој древној светињи и Богомајци.

вероучитељ Зоран Милетић