948328098550Анђелина Вукосављевић из села Бабица у куршумлијској општини, ученица је првог разреда основне школе „Милоје Закић“. Школа се налази у селу Мерћез и Анђелина сваког дана путује 11 километара како би похађала наставу. Анђелина је, иначе, једини ђак у сва четири разреда у овом истуреном одељењу. За судбину Анђеле Вукосављевић грађани Србије чули су тек када су медији почели да пишу о њој. Анђела живи само са оцем.

Подстакнути дирљивом причом о Анђели, чланови Верског добротворног старатељства из Сокобање, а на иницијативу Анкице Голубовић наставника верске наставе, организовали су прошле недеље посету Анђеле Вукосављевић Сокобањи. Уз помоћ људи добре воље и локалне самоуправе, Анђела је заједно са својом учитељицом била у прилици да посети Сокобању, али и да присуствује настави у једном одељењу првог разреда ОШ „Митрополит Михаило“.

Материјална помоћ људима којима је то потребно сигурно да може много да значи, али када смо видели у каквим условима Анђела живи и да је једини ученик у школи, одлучили смо да јој на овај начин пружимо прилику да упозна што више вршњака и стекне што више нових пријатеља, каже Анкица Голубовић.

Анђела је током посете Сокобањи имала прилику да присуствује настави у једном одељењу првог разреда, али и да посети спа центар Сокотерме, као и многа места која иначе обилазе деца школског узраста. Као и свако дете, Анђела нам је само рекла: – Све ми се свиђа у Сокобањи.

Бојана Величковић, Анђелина учитељица, каже да ће ова посета Сокобањи Анђели пуно значити и додаје да 592087435959жели да изрази огромну захвалност свима који су помогли да до ове посете и дође.

Посебну захвалност дугујемо Анкици Голубовић, али и учитељици Тањи Петровић и ученицима њеног одељења који су се дружили са Анђелом и помогли јој да јој ови дани проведени у Сокобањи протекну на најбољи могући начин. Такође, захваљујемо се и Марији Кузмановић, директорки школе и Тањи Николић, професорки енглеског језика.

И Анкица Голубовић изражава захвалност свима који су помогли да Анђела буде гост Сокобање.

Желимо посебно да се захвалимо и власницима виле Наталија, као и докторки Гордани Виденовић, каже Анкица Голубовић и додаје да ће Верско добротворно старатељство Епархије тимочке наставити са оваквим акцијама.

Преузето: sokobanja.tv