OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ученици Књажевачке гимназије, чланови Музичког састава „Источник“, са својим вероучитељем Сашом Илијићем, гостовали су 14. и 15. октобра у Љубљани.
Гостовање је реализовано на позив Српског друштва „Задужбина“ из Љубљане које је у сарадњи са пријатељима из Културног друштва „Михајло Пупин“ и Друштва „Српска заједница“, организовало предавање „СРПСКА ПОРОДИЦА ДАНАС“, које је одржао Саша Илијић, аутор предавања.

Предавање је одржано у пуној сали Пословног центра „Словенијалес“, 24. октобра у 20 часова.
Током предавања изнешене су многобројне чињенице о браку, породици и васпитању деце данас. Присутни су упознати са активностима друштва „Покрет за живот“ као и „Култура Живота„ коју покрет подржава и промовише.

Наступио је Музички састав ученика веронауке „Источник“, који је извео програм у два дела, састављен од духовних и родољубивих песама. „Источник“ је наступао у саставу: Јована Вељковић, Јована Божиновић, Јована Маринковић, Невена Тричковић, Невена Николић и Сокол Марковић.

На позив Културног клуба „Михајло Пупин“, 15. октобра , гости су посетили њихово седиште и библиотеку која броји негде око 20 000 наслова. Том приликом је библиотеци поклоњен комплет часописа и књига, и у дужем разговору, који је био инспирисан предавањем од предходне вечери, изражено је обострано задовољство и сагласност око свих тема које су разматране а уједно је изказана и жеља за наставком сарадње.

После целодневног разгледања Љубљане, посете храму Св. Кирила и Методија и упознавања градских знаменитости, завршила се ово краткотрајна али садржајна посета.

Катихета Саша Илијић