На свечаности, поводом Светског дана цивилне заштите (1. март), одржаној у свечаној сали СО Неготин, 27. фебруара 2015. године, додељена је Захвалница Општине Неготин и Штаба за ванредне ситуације Добротворној фондацији СПЦ „Човекољубље“ за изузетан допринос у акцији одбране од поплава 2014. године, на територији неготинске општине.

Са благословом Епископа тимочког г. Илариона, овој додели признања присуствовали су Архијерејски намесник неготински, протојереј Зоран Јовић, и старешина Саборног храма Свете Тројице, протојереј Милан С. Радовић. Хор неготинског Саборног храма, под управом г. Светлане Кравченко, отпевао је химну Републике Србије на почетку свечаности. Због оправданог одсуства представника фондације „Човекољубље“, Захвалницу је, од председника Општине Неготин г. Јована Миловановића, примио протојереј Зоран Јовић, који се, у име Епископа Илариона, захвалио и подсетио да је недавно при Епархији тимочкој основано Верско добротворно старатељство, које ће убудуће организовати и пружати неопходну помоћ становништву у случају сличних елементарних непогода.

Захвалнице су уручене и другим колективима и појединцима као признање за њихов допринос и учешће у акцијама цивилне заштите.