Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион стигао је 15. октобра 2022. године у посету Епархији далматинској. Тим поводом служена је доксологија у манастиру Крки, а Његово Преосвештенство Епископ далматински г. Никодим од срца се захвалио на указаној пажњи.

„Желим да Вам пожелим добродошлицу и искажем захвалност што сте издвојили време да будете овде са нама, да видите наш живот у Далмацији. Када долазите да нас обиђете ми осећамо да нисмо сами, да нисмо остављени, нити заборављени, како од људи, тако и од Господа. Надам се да ће ове посете бити честе, како вас у Далмацији, тако и нас у Тимочкој Крајини“ – рекао је Епископ Никодим и препустио реч Епископу Илариону.

Епископ Иларион срдачно је поздравио све чланове крчког братства, као и све присутне и заблагодарио Епископу Никодиму на његовим топлим речима: Желим да искажем захвалност на гостопримству, и нека Вас и оне који су Вам поверени и овде сабрани, и оне оправдано одсутне, Господ утврди у православној вери, у љубави ка Христу, и као што сте и Ви рекли и као што и Ми желимо да се на многе и благе године сусрећемо, нека Господ услиши наше молитве, рекао је Епископ Иларион.

Епархија далматинска

Similar Posts