На дан Светог пророка Данила и Светих преподобномученика ђакона Авакума и игумана Пајсија, 30. децембра 2022. године, у 62. години живота, упокојио се у Господу протојереј Драгослав Павловић, некадашњи клирик Епархије тимочке а до скора парох тибушке парохије код Врања, где је часно и одговорно обављао своју свештеничку дужност до тренутка када га је Бог прибројао своме изабраном стаду.

„Блажен је пут којом данас идеш душо, јер ти је припремљено место покоја!”

Протојереј Драгослав Павловић рођен је 10. августа 1960. године у селу Корман код Алексинца, богословију Светог Кирила и Методија завршио у Призрену. У свештенички чин рукоположен је 1983. године од Његовог Преосвештенства Епископа тимочког Милутина и бива постављен за  парохијског свештеника у селу Читлук код Сокобање, а затим у селу Минићево код Књажевца.

Године 2007. прелази у Епархију врањску где је постављен за пароха клиновачког, затим владичиноханског, доњотребешињског, моштаничког, а 2016. године бива постављен на парохије тибушку и ћуковачку.

У свим парохијама трудио се да Богом му дане таланте умножи служећи часно и одговорно, посебно у обнови цркава. На последњој парохији започео је са верницима у селу Златокоп нову цркву у част Преподобног Прохора Пчињског, чијим молитвама Господ да му дарује Царство небеско.

Заупокојена Литургија служена је у храму Светог великомученика Георгија у Књажевцу 31. децембра 2022. године са почетком од 8 часова. Литургијским сабрањем началствовао је старешина књажевачке цркве протосинђел Захарија, док је међу свештеницима Епархија тимочке и врањске  место заузео и протонамесник Ивица Станковић, зет преминулог протојереја Драгослава.

Свештеничко опело служено је истога дана у 11 часова у храму светог Георгија. Опело је предводило братство храма Преображења Христовог у Сокобањи, у чијем је намесништву некада службовао отац Драгослав а где данас службује његов зет отац Ивица. Опелу је присуствивало и двадесетак свештеника Тимочке и Врањске епархије. Колеге, супароси, али пре свега пријатељи и братија, показали су својим присуством да је ,,отац Дракче“ волео и био вољен у сваком месту свог службовања. Храм је био пун некадашњих парохијана, пријатеља и родбине покојног оца Драгослава. Његове ћерке Јасмина, Марина и Марија, са својим породицама, у сузама су се опростиле од свога оца. Након опела, протојереј Драгослав Павловић сахрањен је у свом родном месту, на гробљу у селу Корман код Алексинца у 14 часова.

Вечан покој подај Господе слузи Божијем протојереју Драгославу и учини му вечан помен!

Similar Posts