У Недељу светих oтаца Првог васељенског сабора, 28. маја 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је свету архијерејску Литургију у  храму Свете Тројице у Шарбановцу код Бора. Епископу су саслуживали протојереји Ратко Тобић и Дејан Миливојевић, протонамесник Немања Тобић, јереј Милан Милановић и архиђакон Илија, док је на литургијске прозбе одговарао ђакон Душан Стојменовић за певницом. Епископ је након Литургије верницима Шарбановца представио њиховог новог парохијског свештеника – оца Милана Милановића.

У архипастирском обраћању владика Иларион је истакао да је живот по светом Јеванђељу једини благословени и вечни критеријум врлинског живота јер, за разлику од осталих људских и пролазних, долази од самога Бога. Такође, Епископ је нагласио стицање љубави према Богу као најважнији циљ у животу верујућег човека. Знајте, драга браћо и сестре, молитва је оно што умива наше срце и љубав према Богу. И није довољно само да кажемо да верујемо у Бога, то није најважнија ствар. Најважнија ствар у нашем животу, оно што ће донети промену и наше животе, није вера у Бога већ љубав према Богу и спремност да ради те љубави држимо заповести Његове, закључио је Преосвећени владика.

По завршетку службе, ученици верске наставе из шарбановачке основе школе извели су приредбу коју су припремили са својом вероучитељицом Валентином Грујић.

ГАЛЕРИЈА:

Фотографије: Валентина Грујић
Текст: Дејана Јовановић

Similar Posts