Четврте недеље свете Четрдесетнице која је посвећена Светом Јовану Лествичнику, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион предводио је литургијско сабрање у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару. Епископу су саслуживали протојереј Игор Ивковић, протонамесници Марко Радосављевић и Марко Пајчин, архиђакон Илија и ђакон Урош Памучар.

На јеванђелски одељак беседио је отац Марко Пајчин.

Сабраним верницима је, такође, говорио и Преосвећени Епископ. У архипастирској беседи, владика Иларион говорио је о Светом Јовану Лествичнику и Преподобној Марији Египћанки коју  наша света Црква данас прославља, и њиховом примерима је подучио вернике да до богопознања може да се дође најразличитијим путевима али да је покајање најважнија и заједничка тачка свим боготражитељима.

Након свете Литургије, Епископ тимочки освештао је мотоцикле мото-клуба „Дивље сокаче“ из Зајечара, и осталих гостију из градова широм Србије. После освећења, владика је поручио: „Веома сам се обрадовао када сте позвали да осветимо мотоцикле али и вас саме јер сте ви ти који управљате својим моторима и својим животима“. Том приликом им је пожелео да безбедно возе својим путевима да сви ти путеви треба да воде Господу као једином правом Путу, Истини и Животу.

ГАЛЕРИЈА:

Текст: Дејана Јовановић

Similar Posts