20161001_wide

У суботу, 1. октобра 2016. године од 8 до 16 сати, у трпезарији ОШ „Десанка Максимовић“ у Зајечару успешно је реализован акредитовани семинар за епархијске вероучитеље „Примена иновативних и интерактивних дидактичких стратегија у верској настави“ (Каталог програма сталног струч. усаврш. настав. за шк. 2016/2017. и 2017/2018. ЗУОВ бр. 967). Истом је присуствовао 31 епархијски вероучитељ, као и коаутори семинара руководилац Школске управе у Зајечару г-ђа Јасна Васић и протојереј мр Игор Ивковић.

Његово Преосвештенство Епископ Иларион је посетио семинар, благословио учеснике и реализаторе и пожелео им успешан рад.

Реализатори семинара су били вероучитељ Марија Думитрашковић, теолог и Данијела Николић, проф. разредне наставе из Неготина. Теме су биле: Педагогија, дидактика, методологија; Традиционална, активна и интегративна настава, разлике, предности и недостаци; Дидактичке стратегије интерактивне наставе; Практични рад – пример егземпларне наставе.

Циљ овог семинара је оспособљавање наставника верске наставе за самостално креирање и извођење часова интерактивним приступом и савременим дидактичким стратегијама, а у сврху развијања компетенција и повећања мотивације ученика.

Вероучитељи ће добити сертификате за стечених 8 сати стручног усавршавања.