У среду, 23. марта 2016. год. у другу недељу Великог поста, свештенство Архијерејског намесништва борско-поречког сабрало се у храму Преноса моштију св. оца Николаја у Доњем Милановцу.

Свету литургију Пређеосвећених дарова служио је надлежни парох протојереј Иван Милановић, уз саслужење пензионисаног пароха доњомилановачког протојереја – ставрофора Луке Јовића и пароха другог мајданпечког јереја Марка Радосављевића.

Након свете Литургије, на којој се причестио сав верни народ сабран у храму сведочећи тиме о постепеној али стварној обнови литургијског и духовног живота у нашој Цркви,  пригодном поуком сабраном свештенству и народу се обратио прота Лука Јовић, подсећајући све на значај и улогу коју Света тајна покајања има у животу сваког православног хришћанина, па тим пре и у животу сваког свештенослужитеља. Потом су свештеници су приступили Светој тајни исповести.

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа тимочког Господина Илариона свештенике је исповедио протојереј – ставрофор Лука Јовић.

Преузето: www.pobedonosac.com

Similar Posts