Агенција Ходочашће je благословом Епископа тимочког Г. Илариона организовала обилазак манастира Тумане о празнику Св. Јакова.
У раним јутарњим часовима, у недељу 21. октобра 2018. године, наши епархијани из Зајечара, Бора, Неготина и Кладова су стигли на Св. Литургију у манастир Тумане. После Св. Литургије, на којој је началствовао тумански игуман, саслуживало и неколико свештеника Епархије тимочке, верници су имали прилике да присуствују пресвлачењу моштију овог светитеља. Након пресвлачења моштију верном народу су подељени комадићи одјејанија Св. Јакова.
Напустивши манастир Тумане, ходочасници су обишли цркву Светог Николаја у Доњем Милановцу у којој их је о историји саме цркве информисао господин Дарко Ђорђевић, чтец при овој доњомилановачкој светињи.
Обиласком цркве и разгледањем Доњег Милановца завршило се још једно успешно поклоничко путовање.
Агенција се овом приликом захваљује духовницима овог путовања, пензионисаном свештенику проти-ставрофору Ранку Јовићу и борском пароху јереју Дарјану Комненовићу као и зајечарским, борским, неготинским и кладовачким свештеницима уз чију подршку је ово путовање и реализовано.
Дејан Д. Живковић
Similar Posts