Освећено земљиште за први параклис светом Луки.

Преосвећени Епископ тимочки г. Иларион посетио је поводом обележавања славе светог Луке 31. октобра 2018. године Здравствени центар у Зајечару.

Након резања славског колача са овогодишњим домаћином славе др Мирославом Стојановићем, директором ове установе, владика је честитао празник свима запосленима и пожелео им да имају што мање посла, а да народ буде здравији.

Истакао је да се данас дешава оно што се деценијама није догађало, а то је призив благослова Божијег на једну здравствену институцију, на лекаре, помоћно особље, а најпре на оне који се у њој лече. Пожелео је  свима пуно успеха у раду, а народу пуно духовног и телесног здравља. Нагласио је важност добрих међуљудских односа у свакој делатности људског живота и праштања једни другима, јер сви који су на висини задатка морају имати разумевања као хришћани и људи Божији једни према другима, поготово у оваквим професијама када је потребно бити пример млађим колегама, а понос старијим колегама, корачајући достојанствено у служби која нам је од Бога поверена.

Духовна радост је употпуњена освећењем земљишта у кругу Здравственог центра, на коме ће се саградити параклис посвећен светом апостолу Луки. Планирано је да радови буду завршени до пролећа, прилозима добротвора, малих привредника, мото клубова и свих људи добре воље.

Осликавање цркве радиће тим уметника предвођен Драганом Стокићем Рајачким.

Фото: radiomagnum.rs

Similar Posts