У Духовно-мисионарском културном центру Епархије тимочке – „Гостопримници“, 21. децембра 2023. године, одржана је осма по реду хуманитарна аукција са циљем прикупљања новчаних средстава за куповину новогодишњих и божићних пакетића деци корисника Народне кухиње у Зајечару. Као и претходних година, аукција је организована у сарадњи Града Зајечара, Верског добротворног старатељства Епархије тимочке и зајечарског Црвеног крста, а програм је водила др Санела Радисављевић. Присутне су поздравили Eпископ тимочки г. Иларион, председница Црвеног крста Зајечар гђа Иванка Јовић и чланица Градског већа гђа Ивана Ћебић.

На аукцијској продаји су се ове године, поред предмета које су осликавала деца, нашле и фотографије Преосвећеног Епископа тимочког Илариона, слика уметника Нинослава Јовановића, украсни предмет израђен од дрвета уметника Саше Павловића и радови штићеника Окружног затвора у Зајечару. У току вечери прикупљен је износ од 233.700 динара, што ову аукцију чини најуспешнијом до сада.

Са надом да ће дечји осмех у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику дати смисао и додатни подстицај хуманитарном ангажовању наведених институција, благодаримо свим учесницима овогодишње аукције.

ГАЛЕРИЈА:

Текст: Дејана Јовановић

Similar Posts