У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику – Божићу, на Бадњи дан 6. јануара 2020, празнично бденије у зајечарској Саборној цркви служио је протонамесник Зоран Голубовић, старешина Саборне цркве. Десни хор предводио је Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион. Молитвено учешће су на бденију узели и представници Градске управе и велики број Зајечараца.

Након празничног бденија, уследила је свечана литија од Саборне цркве до центра града где је у присуству свог зајечарског свештенства, представника Градске управе и бројних Зајечараца, наложен Бадњак који су носили припадници Војске Србије. Са бине на скверу бројне окупљене су поздравили Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион и градоначелник Зајечара г. Бошко Ничић.

Владика је заблагодарио свима присутнима јер су се скупили у великом броју и још једном је позвао верне да умноже своје молитве у црквама на свакодневним богослужењима као и у својим домовима истакавши:

Драга браћо и сестре, духовна чада, позивам вас да на светим литургијама и у својим домовима умножите своје молитве Богомладенцу и Мајци Божјој за очување народа и светиња у Црној Гори али и на Косову и Метохији и у Украјини и свуда у свету где је то потребно. Ми не можемо пружити јачу и снажнију помоћ него што је снага молитве.

Фотографије: Хаџи Јаков Милутиновић

Similar Posts