Прослава Св. Саве у Књажевцу отпочела је Литургијом у храму Св. Георгија којом је началствовао старешима храма протосинђел Захарија, уз саслуживање јереја Богдана Томића и Милана Милосављевћа. Литургији је поред представника Општине, директора и професора школа, присуствовао и велики број деце предшколског и школског узраста коју су довеле вероучитељица Југославе Боснић и директорка ПУ „Бајка“ госпођа Тијана Стојановић. Након прићешћа, деца су добила светосавске пакетиће.

Након литургијске прославе у школама су одржане светосавске академије којима су присуствовали књажевачки пароси. Централну школску академију у Дому културе ове године организовала је ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“. На Академији су говорили директор школе г. Милан Ђорђевић и протосинђел Захарија Митић.

У вечењим сатима Дом културе био је место окупљања свих житеља града, са свечаном академијом „Будућност Књажевца“ у организацији Црквене општине и града Књажевца. На академији су наступали дечји хор „Св. Сава“ и певница при цркви Св. Ђорђа у Књажевцу. Присутне је поздравио председник Општине господин Милан Ђокић и најистакнутијим студентима града уручио свечано признање и новчану награду.

Крај Савиндана обележио је традиционални Светосавски бал у организацији ОШ „Димитрије Тодоровић Каплар“. Балу су традиционално присуствовали професори и наставници свих школа као и представници цркве, града и културних институција.

ГАЛЕРИЈА:

Свештеник Милан Милосављевић

Similar Posts