У Доњем Милановцу градска слава и ове године прослављена је молитвено и свечано. У навечерје празника Св. великомученика Пантелејмона вечерње богослужење и литију предводио је архијерејски намесник пазовачки прота-ставрофор Зоран Јовић, гост из Сремске епархије, уз саслужење протосинђела Еноха, сабрата манастира Буково, архијерејског намесника борско-поречког протојереја Саше Степановића и других свештенослужитеља из Епархије тимочке.

На сам дан празника, Литургијом је началствовао протосинђел Енох уз саслужење братије из манастира Тумане, као и свештенослужитеља из Епархије тимочке. Након прочитаног Јеванђеља сабраном верном народу пригодном беседом се обратио архијерејски намесник борско-поречки протојереј Саша Степановић, а након Литургије поздраве Његовог Преосвештенства Епископа тимочког Илариона и игумана манастира Буково архимандрита Kозме Доњомилановчанима пренео је отац Енох.

Након ломљења славског колача и благосиљања кољива евхаристијско сабрање је завршено, а прослављање празника настављено је за трпезом љубави у парохијском дому.

Текст: Дејана Јовановић

Фотографије: Иван Јовановић Ивек

Similar Posts