Храмовна слава цркве Свете Тројице у селу Сиколе торжествено је прослављена светом архијерејском Литургијом у недељу 12. јуна 2022. године. Духовно сабрање предводио је Преосвећени Епископ тимочки господин Иларион а саслуживали су му протојереј Зоран Голубовић, јереји Славиша Видовић и Никола Нешић и архиђакон Илија (Јовановић).

Након читања јеванђелске перикопе владика је беседио сабраним верницима. Овај дан прослављамо као рођендан Цркве јер је благодаћу Духа Светога тада заједница апостола и верних установљена као Црква, као заједница светих у Господу, као тело Христово, рекао је Епископ и додао – Треба да будемо свесни да смо војска Христова, војска Истине овде на земљи, војска истинитих сведока живог и васкрслог Бога који из љубави према читавом свету и читавом роду људском, али посебно према својој Цркви и члановима Њеним, излива благодатне дарове.

По завршетку Литургије владика  је уручио архијерејске захвалинице ЦО у Сиколу и г. Дражи Антићу, који су били и овогодишњи домаћини славе.

ГАЛЕРИЈА: