20141019_0962Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је Свету архијерејску Литургију у недељу, 19. октобра, на празник Св. апостола Томе, на темељима започетог храма Св. великомученика Пантелејмона у Александровцу код Неготина. Епископу Илариону саслуживали су свештеници неготинског намесништва, уз појање хора цркве Св. Тројице из Неготина.

Након Св. Литургије, владика Иларион обратио се беседом окупљеним житељима овог места рекавши: „И ево, након неког времена поново смо овде да наставимо оно што смо прошли пут започели. Да најпре призовемо, заједно окупљени на Св. Литургији, благослов Божији на ово место, и да нам Господ подари снаге, и нама и вама, да се овај свети храм убрзо заврши. Искрено се надам да ће то бити до краја ове године, бар да буде стављен под кров. Радови би требало, ако Бог да, да почну већ наредне седмице. Дај, Боже! Зато се ми и молимо, да и ви овде имате богомољу, да имате место где ћете се окупљати на молитву…“  У наставку беседе владика је подсетио на јеванђелски живот апостола Томе као и на велике јубилеје које наша земља обележава поводом страдања наших војника на бранику отаџбине и слободе у два велика рата XX века.

Посету Александровцу, владика је наставио разговором са свештеницима и мештанима о предстојећим радовима на изградњи цркве, уз пригодно послужење које је овом приликом припремљено.

Similar Posts