На празник Светих Отаца, у недељу 1. јануара 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион служио је свету архијерејску Литургију у параклису манастира Свете Тројице посвећеном Преносу моштију Светог Николе. На евхаристијском сабрању Епископу су саслуживали протосинђели Захарија и Енох, архиђакон Илија и јерођакон Марко.

У архипастирској беседи, владика Иларион је подучио сабране вернике – Драга браћо и сестре, треба да се радујемо Господу нашем радошћу духовном, да се крепимо у вери истинама које нам наша света Црква дарује а у којој живимо и налазимо утеху, мир и смисао свог живота. Без Цркве немогуће је доћи до правог и потпуног богопознања а самим тим и духовности, немогуће је добити радост и  немогуће је задобити све друге врлине очишћене од греха.

Ово духовно сабрање је уједно и прва архијерејска Литургија у манастирском параклису од када су завршени радови на његовом проширењу. Епископ Иларион је ову посету искористио и да вернике обрадује вешћу да ће Светотројичин манастир бити богатији монаштвом, те да ће ова светиња коначно добити утврђено братство.

ГАЛЕРИЈА:

Текст: Дејана Јовановић