У Недељу мироносица, 30. априла 2023. године, црквени Хор Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Зајечару, који годинама успешно води проф. Наташа Јовановић, прославио је своју славу евхаристијским сабрањем у цркви Вазнесења Господњег у Рајцу. Архијерејском Литургијом началствовао је Преосвећени Епископ тимочки господин Иларион, а саслуживало му је свештенство и свештеномонаштво Епархије тимочке. Славске дарове ове године принела је чланица хора гђица Јелена Пуљецовић, а део колача као залог кумства за наредну годину узела је гђа Милена Божић. Светој Литургији и хорској слави присуствовали су и чланови Епархијског управног одбора.

Честитавши сабраним верницима данашњи празник а хористима славу, владика Иларион је беседио о женама мироносицама. Господ је желео да кроз ове мироносице читав женски род васпостави у оно првобитно назначено достојанство – да муж и жена пред Богом буду равноправни и једнаки али да се увек зна ко је глава и ко кога треба да слуша, увек у духу љубави и Јеванђеља, рекао је Епископ тимочки.

Такође, житељима Рајца Преосвећени владика је поручио – Људи који се труде седам дана у недељи су свакако вредни људи, али наш труд не треба да буде само у једној хоризонтали од куће до њиве или винограда, него наш труд треба да има и вертикалу, треба да има стуб који повезује земљу са небом, земљу одакле изничу плодови по благослову Господњем са небом са ког долази све оно што је потребно и благословено.

ГАЛЕРИЈА:

Текст: Дејана Јовановић