У пету недељу Великог поста посвећену Преподобној Марији Египћанки, 17. априла 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион началствовао је светим литургијским сабрањем у новоподигнутом храму Вазнесења Гисподњег у Зајечарском насељу Котлујевац. Саслуживали су свештеници Саборног храма Рођења Пресвете Богородице уз појање хора овога храма. Литургијском богослужењу присуствовали су ученици веронауке зајечарских основних школа са вероучитељима Драганом Веселиновићем и Данилком Блинџовом.

Владика Иларион је у беседи говорио о животу Преподобне мати Марије, велике подвижнице и угоднице Божије, која је у потпуности предала свој живот Богу показујући нам тако да Господ прима искрено и скрушено покајање сваког од нас, не гледајући више на наше грехе већ тада благосиља наш труд и прима нашу жртву.

Изградња овога храма почела је 2006. године и до сада су обављени сви грађевинско – занатски радови, постављени крстови и звона, подигнута нова ограда. Уређење унутрашњости храма, који је један од највећих у Епархији, предвиђено је за наредни период, након обезбеђивања потребних средстава.

Од 1. априла ове године у Вазнесењском храму се редовно служи света Литургија на радост многобројних житеља овога насеља.

Similar Posts