DSC_0129

На празник светог Атанасија Великог и светог Максима Архиепископа српског, 31. јануара 2015. год. Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у храму светог Архангела Михаила у Великом Извору код Зајечара. Саслуживали су свештеници зајечарског намесништва а  својим здруженим појањем архијерејску Литургију увеличали су хор Саборног храма у Зајечару и камерни хор „Лавиринт“ из Зајечара.

Многобројни житељи Великог Извора дочекали су, први пут након устоличења, свог Епископа и присуствовали светом литургијском сабрању. У својој беседи владика је подсетио на значај жртвене љубави према ближњима према примеру славних житеља Великог Извора који су  дали своје животе за одбрану отаџбине и нејаких.

Ученици веронауке ОШ „Вук Караџић“ са својим вероучитељем Предрагом Радосављевићем, приредили су изузетан програм, представљајући веронауку и своју школу на најбољи начин. Захваљујући владики Илариону на посети, педставници МЗ Велики Извор истакли су дугогодишњу успешну сарадњу са надлежним парохом, протојерејем Игором Ивковићем, у свим питањима црквеног живота овог места.

Similar Posts