Традиционално Богојављенско пливање за Часни крст, у организацији Црквене општине Кладово а под покровитељством локалне самоуправе, одржано је на градској плажи у Кладову. Бројни верници, грађани и пливачи окупили су се у 11.30 ч у Храму Светог Георгија и литијом кренули до плаже на Дунаву.

За три најбржа пливача Црквена општина обезбедила је медаље, а локална самоуправа новчане награде од петнаест, десет и пет хиљада динара. Међу двадесет мушких пливача била је и дугогодишња учесница Светлана Вуковић.

Свештенство храма Светог Георгија предводио је протојереј Дејан Пајић, архијерејски намесник кључки и старешина храма, који је Часни крст спустио у Дунав.

Први до Часног крста допливао је Стеван Ђорђевић, други је дванаестогодишњи Вук Живанић, а трећи Боривоје Јовановић. Почасна новчана награда, у износу од 10.000 динара, додељена је Светлани Вуковић која је данас обележила две деценије пливања за Часни крст. Награде је у име локалне самоуправе уручио Бојан Божановић, заменик председника општине.

ГАЛЕРИЈА:

Фотографије: Саша Паулић

Текст: Интернет презентација Општине Кладово

Similar Posts