Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион началствовао је светим евхаристијским сабрањем на празник Богојављења у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару. Саслуживали су свештенослужитељи овог храма. Молитвеног учешћа узели су начелник Зајечарског управног Округа г. Владан Пауновић и градоначелник Зајечара г. Бошко Ничић са сарадницима.

У порти храма обављено је велико водоосвећење Богојављенске воде, а потом је верни народ са свештенством у свечаној литији кренуо улицама града од Саборног храма до Попове плаже на Црном Тимоку. Литију су предводили Епископ Иларион и свештенство, а у њој су учествовали представници Града, војске, жандармерије, ватрогасаца, спортских друштава, као и велики број грађана.

Пливање за Часни крст, које се одржава по шести пут, организовали су Епархија тимочка и град Зајечар. Од осамнаест пријављених пливача најуспешнији је био Урош Живановић вероучитељ из Бора. Он је од градоначелника добио златник са бележницом о данашњем догађају, а Епископ Иларион му је уручио крст са месинганом плочицом и витешки плашт.

Similar Posts