Неготин

Бадњи дан и Литургија на Божић у Саборном храму

Бор

Велики празник Рођења Господа нашег Исуса Христа – Божић , са свим данима који му претходе и следују и ове године је свечано и торжествено прослављен у Бору и околним местима.

Детаљније…

Доња Каменица

Прослављајући најрадоснији празник, Рођење Господа нашег Исуса Христа, свету божићну Литургију  служио је свештеник Перица Божуновић у храму Пресвете Богородице у Доњој Каменици код Књажевца, у једном од најстаријих храмова у Епархији тимочкој. Молитвено учешће у поноћној служби  узели  су верници из околних  места и том приликом је прочитана Божићна посланица Његове Светости патријарха српског г. Иринеја и свих архијереја СПЦ.

У бесједи током Литургије, којој је присуствовао велики број вјерника, свештеник  је истакао како је важна свака реч, јер она која је лепа, добра и блага изграђује, оживљује и надахњује, док она која је ружна рањава, разграђује, обара, разболијева и чини тужним. Зато је важно да пазимо на речи, јер је реч постала тијело. Бог се уселио у човека, обукао се у нашу природу као Логос да буде у нама и са нама, поручио је свештеник верном народу.

На литургији су били присутни и преставници локалне самоуправе г. Мирољуб Михајловић заменик председника општине Књажевац.

Такође, приређена је и божићна трпеза на којој су се сви присутни послужили.

Similar Posts