Борска црква прославила је своју храмовну славу – Светог великомученика Георгија Победоносца. Цела седмица уочи празника била је у знаку радосних припрема за прославу овог великог угодника Божијег, коме је посвећена прелепа борска црква.

Празнично бденије је у суботу 5. маја служио парох трећи борски, протојереј Ратко Тобић, а Свету Литургију на сам дан храмовне славе саборно су служили сви свештеници борски. Након свете Литургије и Литије пререзан је славски колач, а овогодишњи домаћини били су Горан Петровић и Гордана Стефановић. У литургијском сабрању учествовали су и председник Општине Бор Александар Миликић и потпредседник Општине, Бранко Перић.

Након резања славског колача пригодну поздравну беседу произнео је старешина храма, протојереј Миленко Бајић, поздрављајући све сабране и честитајући заједничку славу. Потом је  у порти храма припремљено  послужење за верни народ који се у великом броју сабрао да прослави заштитника свог храма и града Бора – Cв. великомученика Георгија Победоносца.

детаљније…

Similar Posts