У уторак, 22. новембра 2022. године, када наша света Црква слави Светог Нектарија Егинског, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион началствовао је евхаристијским сабрањем у цркви Светог Николе у Доњем Милановцу. Епископу су саслуживали протојереји Иван Милановић и Саша Степановић, архиђакон Илија и ђакон Душан Стојменовић. Светој Литургији претходило је освећење нове Часне трпезе која је дар породице Радуловић из Доњег Милановца.

У архипастирској беседи владика је тумачио верном народу прочитани јеванђелски одељак о Добром пастиру и рекао – Господ наш Исус Христос је тај добри пастир који је живот свој дао за Цркву и народ Божји. Пастир добри је и Свети Нектарије који је такође живот свој давао за народ Божји, за Цркву и Истину Божју. Пастир добри је и сваки онај свештенослужитељ који се брине за изграђивање цркве и за поверен му народ. Епископ је даље подучио вернике важности црквене саборности, свете Литургије и причешћа за живот сваког верујућег човека и за спасење његове душе.

Након Литургије Преосвећени Епископ уручио је дар г. Живораду и гђи Изворинки Радуловић као знак захвалности на њиховом труду да олтар храма и сам храм изгледају још лепше.

ГАЛЕРИЈА:

Фотографије: Жељко Владић

Similar Posts