DSC_6374Празник Полагања Ризе Пресвете Богородице прослављен је, у петак 15. јула 2016. године, светим архијерејским сабрањем у старој, многовековној Богородичиној цркви у Доњој Каменици код Књажевца.

Светом литургијом началствовао је Преосвећени владика тимочки г. Иларион, уз саслужење свештенослужитеља Тимочке епархије.

Окупљеном верном народу владика се обратио подсећајући колико је данас потребан мир у свету али и наше молитве за све оне који страдају и пате. Мир којем сви тежимо задобија се једино испуњавајући заповести Господње и животом у Цркви Божијој, у светој тајни Евхаристије. Наше молитве најусрдније су упућене Пресветој Богородици, којој је посвећен данашњи празник, да нам да силе и снаге да испунимо оно на шта смо позвани, а наше таленте, од Бога нам дароване, да употребимо на добробит свих и наше спасење – рекао је владика.

Након светог богослужења владика Иларион је, у пратњи свештенства, посетио, на позив власника г. Оливера Јеленковића, успешног приватног предузетника из овог краја, приватно предузеће „Рецика Д.О.О.“ из Доње Каменице, која се бави производњом аксесоара и предмета од коже и том приликом освештао нове производне и продајне просторије.

Similar Posts