У недељу 20. по Духовима, Епископ тимочки Господин Иларион, посетио је Подгорац и служио Литургију у недавно реновираном храму Свете Тројице. Епископу су саслуживали свештеници бољевачког и борског намесништва. Ово Евхаристијско сабрање увеличао је дечији хор ОШ „Ђорђе Симеоновић“, предвођен наставницом Тамаром Глишић, одговарајући на светој архијерејској Литургији.

Са благословеним присуством Епископа, црква је била испуњена децом и верним народом Подгорца, Боговине, Бољевца, Бора и околине. Светој тајни Причешћа приступило је више од четрдесет деце. На крају Литургије владика се обратио деци, верном народу, представницима општинске и локалне власти пригодном беседом. Владика је говорио о значају Јеванђелских речи и поучио да увек другима чинимо оно што желимо да други нама чине, о животу у Цркви, са Богом и по Богу, а све зарад задобијања Царства Небеског и вечног живота.

Након послужења у парохијском дому, владика Иларион је посетио Основну школу, где је припремљен скроман програм дечијег хора и пригодна трпеза за коју се побринуо Црквени одбор, МЗ Подгорац и удружење жена из Подгорца. Владика је похвалио рад хора и указао да треба да негујемо духовне и историјске вредности са наших простора кроз песму и игру.

јереј Милорад Филиповић, парох подгорачки

Similar Posts