На позив монахиња манастира Вратна ученици и наставници Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Јабуковца прославили су школску славу, Светог Саву, у овој православној светињи.

Заједништво у молитви на литургији, песми, за заједничком трпезом, дељење љубави и поклона обележили су овогодишњи Савиндан у манастиру Вратна, сестринства ове православне светиње, ученика и њихових родитељи као и наставника Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Јабуковца.

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона, а позив монахиње Анастасије, настојатељице манастира Вратна, данас је 48 ученика ове крајинске школе прославило школску славу уз резање славског колача. Домаћини су, као по традицији били ученици осмог разреда школе „Јован Јовановић Змај“. На поклон су ђаци добили пригодне поклоне а своју захвалност монахињама су показали кроз уметнички програм који је посвећен животу и раду великог Саве.

Такође, благословом владике Илариона, на Савиндан уручена је и једнократна помоћ ученику који је у школи показао рад и труд, а који потиче из социјално угрожене породице.

Прослава Савиндана завршена је заједничким дружењем и послужењем које су монахиње у манастиру припремиле за ученике, њихове родитеље и наставнике.

НГ портал

Similar Posts