У Дому културе „Стеван Мокрањац“ одржан је 25. марта 2019. године хуманитарни концерт „За Симеону“, ради прикупљања новчаних средстава за наставак лечења мале Симеоне Јокановић, која се налази на Клиници за малигне болести у Мемфису (САД).

У сарадњи са свештенством Саборног храма Свете Тројице, концерт је одржан у организацији Уметничке школе „Стеван Мокрањац“ из Неготина. Иницијатор концерта је матурант Давид Сурдановић и Ученички парламент школе. Овај ученик је био инспирисан хуманим гестом још једног Неготинца, Давида Матејевића, који је недавно поклонио сто хиљада динара за лечење Симеоне победивши у квизу РТС- а „Играј за завичај“. Ученици су припремили богат музички програм, у коме су се представили соло и хорским наступима, извођењем композиција на клавиру, труби, хармоници и гитари. Већина њих је до сада на бројним такмичењима освајала многе награде и признања, што посебно говори о квалитету ове школе. Планиран је сличан концерт и у другим градовима.

Солидарност на делу су и овога пута показали Неготинци, који су се у великом броју одазвали овој хуманитарној акцији. Прикупљено је преко 100 000 динара.

На крају концерта захвалност за помоћ у организацији исказана је општинској управи за културу, вероучитељу оцу Марјану Керчуљу, и другим институцијама и појединцима који су подржали овај концерт.