У петак, 5. априла 2024. године, треће седмице Часног поста, у храму Преображења Господњег у Сокобањи, служена је Литургија пређеосвећених дарова, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион, а саслуживали су протојереј-ставрофор Љубомир Јовановић, протојереј Игор Ивковић, протојереј Дејан Миливојевић и протојереј Ивица Станковић. По одслуженој Литургији, свештеници зајечарског, бољевачког, књажевачког и сокобањског намесништва, приступили су светој тајни исповести. По благослову Епископа тимочког, свештенике је исповедао протојереј-ставрофор Љубомир Јовановић.

Епископ је у свом архипастирском обраћању подучио вернике да је погрешно очекивати да ће живот хришћана бити лишен патње и искушења којима су изложени они који Бога одбацују. Владика је то приликом подсетио на свето Јеванђеље које нас учи да ако желимо да идемо за Богом морамо ићи путем многих одрицања.

Преосвећени Епископ је, такође, говорио о малој Данки чија је трагична судбина потресла целу земљу, и рекао: „Верујемо да је Господ кроз ово страдање узео Данку у Своје наручје за вечну радост и за вечни живот у заједници са Њим“.

ГАЛЕРИЈА:

Текст: Дејана Јовановић

Similar Posts