Благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона, уз подршку локалне самоуправе и прилозима мештана села Милошева код Неготина, те многих пријатеља и верника из Неготина и околине, септембра ове године, настављени су радови на изградњи храма посвећеном Св. Василију Острошком Чудотворцу.

Након освећења земљишта и темеља током 2015. године, те након прикупљања неопходних средстава, приступило се зидању цркве, чији архитектонски обриси се већ увелико препознају. Инвеститор је Црквена општина Милошево, а извођач радова Грађевинско предузеће „Цветко градња“ ДОО из Неготина, које се показало вичним оваквом градитељском подухвату. Радови се изводе фазно и предвиђеном динамиком, а преостали су покривачки и радови око изградње куполе, која ће се уздићи изнад централног дела цркве и својом лепотом ће мамити погледе сваког ко буде пролазио кроз ово насеље.

Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион је препознао истинску жељу и решеност мештана да се наставе и доврше радови на изградњи овог храма, јединог који је посвећен овом српском светитељу на простору Епархије, те својом одлуком и благословом допринео да се увећају материјална средства, неопходна за изградњу. Изградњом цркве Св. Василија Острошког у Милошеву, Епархија тимочка постаје богатија за још једно духовно стециште, које ће уз манастир Короглаш бити идеалан расадник духовне обнове и духовног узрастања православних верника из овога краја.

Similar Posts