На други дан Божића, у недељу 8. јануара 2023. године када се празнује Сабор Пресвете Богородице, сестринство манастира Вратна прославило је и своју ктиторску славу – Светог Никодима Тисманског. Литругијским слављем началствовао је Преосвећени Епископ тимочки господин Иларион уз саслужење архимандрита Козме, протојереја-ставрофора Влајка Банковића и архиђакона Илије, док су на литургијске прозбе одговарали чланови Хора храма Рођења Пресвете Богородице у Зајечару.

Након свете Литургије Епископ тимочки је честитао сабраним верницима празник а сестринству манастира Вратна њеног оснивача и ктитора, Светог Никодима, чије се честице моштију налазе у овој светињи.

Владика је даље, у архипастирској беседи, подсетио вернике да су мир и тишина насушне потребе молитвене душе која је жељна Бога, те је неопходно да сваки човек направи својеврсни молитвени бег од ужурбаности и буке свакодневице како не би изгубио из вида путоказе ка спасењу. Угледање на Христа и узимање Његовог благог јарма донеће свету и сваком човеку мир и спокој, закључио је Преосвећени Епископ.

Текст: Дејана Јовановић

ГАЛЕРИЈА:

Similar Posts