DSC_2794

На празник Сретења Господњег, у недељу, 15. фебруара 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион учинио је канонску визитацију селу Кривељ и одслужио свету архијерејску Литургију у храму Свете Тројице, уз саслужење протојереја Ратка Тобића, старешине храма, протојереја-ставрофора Душана Ћирића, Архијерејског намесника борско-поречког, протојереја Миленка Бајића, пароха петог борског и јереја Немање Тобића, пароха зајечарског. Црква је била препуна верног народа и дечице, који су дошли да чују живу реч Божију.

У пригодној беседи Епископ Иларион је рекао, да по први пут служи Литургију у овом светом храму и да ће Бог дати и времена и здравља да буде још оваквих лепих окупљања. Лепих и због празника који данас прослављамо, лепих и због броја верних, овде окупљених а нарочито због броја деце, која предстоје у првим редовима и заједно са свима нама узносе молитве Господу. Владика Иларион је још рекао, да управо данашњи празник, празник  Сретења Господњег, када је Господ наш Исус Христос, 40 дана након рођења био донет у храм ради посвећења Господу и Господ, који је био мало дете као и управо, ова дечица данас овде окупљена, показује нам које је наше призвање а то је да човек , од кад се роди, треба да буде, од стране родитеља, посвећен Господу. Деца као највећи дар Божији људима овде на земљи, ради продужења живота, треба да буду тако и узвраћена Господу, посвећена Господу.

На крају беседе, владика Иларион је пожелео вернима да им Господ подари јаку веру, чврсту љубав, стрпљење, да се уздржимо од оговарања, од псовања, да се уздржимо од свакодневних ситница и прохтева и Господ ће нам то урачунати у добро дело. Пред нама је велики пост, предстоји нам велика борба али уједно и велика благодат и велика радост коју ће нам Господ подарити по милости својој у дане, не само Васкрсења Његовог, него и у оне предпразничне дане, у дане Врбице, за празник Цвети и ону тиху радост коју очекујемо преко читаве Страсне седмице. Јер, кроз страдање Господа ми наслућујемо радост.

Similar Posts