У недељу 4. септембра 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је свету архијерејску Литургију у храму светог великомученика Георгија у Кладову. Саслуживали су епархијски свештенослужитељи.

Литургији су присуствовали начелник Општинске Управе г. Јован Стингић, г. Радмило Николић, генерални директор ХЕ „Ђердап“, г. Драган Максимовић, директор ХЕ „Ђердап 1“, као и директори и просветни радници Основних школа из Кладова. Велики број верника и деце испунио је кладовски храм, а један од повода био је и почетак школске године, поводом чега је владика са свештеницима служио Молебан за благословен почетак нове школске године. Свим ученицима, њиховим родитељима и наставницима владика је пожелео пуно успеха у раду и савлађивању наставних садржаја у наредном периоду, који ће допринети како личном образовању и усавршавању, тако у своје време и добробити друштва у коме живимо.

Након литургијског сабрања, владика Иларион је одржао састанак са директорима Основних школа и просветним радницима у ОШ „Вук Караџић“, на којем се разговарало о унапређењу верске наставе и интензивнијој сарадњи школских установа са Црквеним институцијама ради успешнијег образовања и васпитања ученика у складу са вером и традицијом, а на добробит будућих нараштаја. Директори школа су, такође, изразили задовољство сусретом са Преосвећеним владиком са надом да ће се и убудуће организовати овакви састанци.

Similar Posts