3Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је, 11. децембра 2016. године, свету архијерејску Литургију у храму  светог Георгија у Кладову. Епископу је саслуживало свештенство кључког архијерејског намесништва. Литургији су присуствовали председник Општине Кладово г. Радислав Чучулановић и начелник Општинске Управе г. Јован Стингић.

У својој беседи владика је говорио о значају поста и црквеног живота за сваког појединца, као и потреби да се старањем свих нас умножи стадо Христово у Цркви, јер је то на добробит човека, а ради задобијања напролазног Царства Божијег. Понекад су велика искушења око нас, дух данашњег човека је овоземаљски, па у том смислу не може да појми Цркву која није од овога света. Чини се у многим ситуацијама као да гоњење цркве није ни прекинуто, а то све има за циљ удаљеност човека од Бога. Без обзира на пролазне муке и искушења верујући народ ће увек добијати утеху и помоћ од Господа Бога нашега  – рекао је владика.

После богослужења владика је разговарао са челницима Општине Кладово о плановима за завршетак радова на новом парохијском дому у порти кладовског храма.