plakat_2014Музички фестивал „Мокрањчеви дани“ посвећен најпознатијем српском композитору, Стевану Стојановићу Мокрањцу, одржаће се од 12. до 19. септембра у Неготину. Звуци фанфара најавиће отварање 49. Мокрањчевих дана у петак, 12. септембра у 17 сати у дворишту Мокрањчеве куће, уз незаобилазну шесту руковет, коју ће извести здружени хорови, учесници Натпевавања и хорови из Неготина, којима ће дириговати Светлана Кравченко, проф. музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Неготину.

Ове године обележава се 100 година од упокојења нашег великог композитора и диригента, а свечаном беседом Мокрањцу у част обратиће се, прослављена диригенткиња Даринка Матић Маровић.

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа тимочког г. Илариона, у неготинском Саборном храму Св. Тројице, током трајања Мокрањчевих дана, одржаће се четири концерта духовне музике и тако наставити дугогодишња успешна сарадња неготинског Саборног храма и организатора овог значајног међународног фестивала. Такође, део програма трдиционално ће се одржати и у храму Св. Тројице у Мокрању надомак Неготина.

>>Програм фестивала<<

 

 

Similar Posts