У четвртак 8. децембра 2022. године, у Духовно-мисионарском културном центру Епархије тимочке – „Гостопримници“, одржана је хуманитарна аукција радова деце корисника Народне кухиње и ученика ОШ „Љуба Нешић“. Продајом шоља, које су деца осликала у манастиру Суводол, прикупљен је износ од преко 200.000 динара који ће бити искоришћен за куповину новогодишњих пакетића деци корисника Народне кухиње и деци са инвалидитетом.

На аукцији, коју су организовали зајечарски Црвени крст и Верско добротворно старатељство Епархије тимочке, учествовао је велики број људи међу којима је био и Преосвећени Епископ тимочки господин Иларион. Епископ се обратио присутнима изразивши благодарност на великом одзиву и човекољубљу које Зајечарци показују.

Присутне је поздравила и челница Градског већа гђа Ивана Ћебић, која је у име градоначелника и Града Зајечара учествовала у организацији овогодишње аукције.

Председница зајечарског Црвеног крста гђа Иванка Јовић се такође захвалила учесницима на труду да улепшају празнике најугроженијим суграђанима.

Аукцију је водила др Санела Радисављевић, а поред дечјих радова продате су и две слике уметника Драгана Стокића Рајачког и Нинослава Јовановића.

ГАЛЕРИЈА:

Similar Posts