flajer knjazevac11Друштво за српску духовну и биолошку обнову Источник у оквиру спровођења пројекта „Млади и искушења савременог света“ позива вас на отворену трибину:

Економска криза и актуелни проблеми српске породице

гост предавач: мр Предраг Митровић, магистар економских наука и докторанд на Економском факултету у Нишу, прошлогодишњи учесник Светског конгреса о породици у Москви, чије тезе почињу да се цитирају у свету.

На трибини ћемо потражити одговоре на питања:

  • Који су узроци и последице светске економске кризе?
  • Који су утицаји економске и фискалне политике на породицу?
  • који је утицај економије на демографију и демографије на економију?
  • Парадокс – све мање радно способног становништва а све већа незапосленост?
  • Социо-економске неравномерности развоја региона у Србији
  • Социо–економске импликације урушавања традиционалне породице у Србији?
  • Која су економска решења и могућности на светском, државном и локалном нивоу?
  • Где грешимо и шта можемо учинити?
  • Постоје ли позитивни примери успешних економија у свету?
  • Ваша питања…

Друштвени клуб Дома културе у Књажевцу
четвртак, 17. децембар 2015. године. у 19:00
улаз слободан

Москва, 2014 110Предраг Митровић  је магистар економских наука. Рођен је 1971. године, ожењен, има троје деце, унуку и унука. Завршио је Економски факултет у Нишу, где је и магистрирао на одсеку Управљање развојем на тему „Миграције високообразоване радне снаге и ендогени раст“. Завршио је специјалистичке студије из области финансија и банкарства у Немачкој и Канади. Радио у Економској школи у Лесковцу, великим српским и иностраним банкама.
Од 2009. године има звање заступника и посредника у осигурању Народне банке Србије, а решењем Министра правде Републике Србије. Од 2011. године ангажован је за сталног судског вештака Виших судова Републике Србије за економско-финансијску област, ужа област банкарство и осигурање.

Учесник је, организатор и реализатор бројних програма, пројеката и научних скупова. Као члан српске делагације учествовао је на VIII Светском конгресу породица у москвском Кремљу и међународном научном скупу „Вишедетне породице и будућност човечанства“. За рад „Економска криза и актуелни проблеми српске породице“ похваљен од Патријашијске комисије за породицу, заштиту материнства и деце Руске Православне Цркве, за шта је на благослов добио Сребрну медаљу Храма Христа Спаситеља. Члан је научног одбора Националног научног скупа о деци и наталитету „Србија – свећа која догорева“. Редовни је учесник међународног научног скупа Регионални развој и демографски токови земаља југоисточне Европе, чији је организатор Економски факултет у Нишу.

Аутор је више научних радова из области одрживог социо-економског развоја. Аутор је радова и студија: „Историјска истина о пројекту социјалистичког друштвеног преображаја“, „Quo vadis, Србијо?“, „Одговорност и порекло колективне моћи“, „Сепса српске државе“, „Како извући Србију из чељусти ММФ и корпоративног империјализма“, „Чујте Срби – нестајемо као народ“, „ Губиташи и губитници“, „Развојни потенцијал миграција и српске дијаспоре“, „FathersandMoney – How the global financial order may destroy the Serbian family“ (преведен на пет светских језика и објављен на Views&Values ChristianGlobalPost) и других.

Добио је судски спор са турском компанијом Џинси, чиме је доказао механизам на који „страни инвеститори“ злоупотребљавају подстицајна новчана средства добивена за развој и исисавају капитал из Србије.

Similar Posts