DSC_15810

У циљу пружања хуманитарне помоћи и подршке пројектима ВДС-а и других добротворних организација, дана 13. јуна 2016. године, Епархију тимочку је посетила г. Кети Фенсло, председница хуманитарног удружења „Наши Срби“ из Чикага, у пратњи својих сарадника г. Мире и г. Зорана Гушића. Преосвећени владика тимочки г. Иларион примио је уважене госте у епархијском двору у Зајечару, при чему се разговарало о планираним активностима ВДС-а, помоћи многим потребитим породицама и подршци у раду других добротворних установа у нашој Епархији.

Након пријема, г. Фенсло је у пратњи својих колега и ђакона Вука Јовановића секретара ВДС-а, уручила помоћ породици Рамојкић из Мале Јасикове код Салаша. Ова породица живи у тешким социјалним условима и настоји да се бави гајењем и подизањем овчарског фонда, при чему су им, овом приликом, уручена грла младих оваца, у настојању да од свога рада убудуће лакше живе.

Потом су посетили Неготин, где су обишли зграду Кола српских сестара и разговарали са председницом г. Александром Петровић о улагању значајних средстава у реконструкцију овог објекта, како би се створили услови за проширење активности чланица Кола. Предвиђеним донацијама обезбедиће се у наредном периоду немерљива помоћ ВДС-у, хуманим појединцима и добротворним удружењима у Епархији тимочкој.

Similar Posts