У Недељу свих светих 14. јуна 2020. године, на празник Светог Јустина Мученика и Преподобног Јустина Ћелијског, Његово Преосвештенство Епископ тимочки г. Иларион служио је свету Литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару, а саслуживали су му свештенослужитељи зајечарског намесништва.

По завршетку Литургије сабраном народу Епископ тимочки говорио је о животу Светог Јустина Ћелијског и о актуелности његових проповеди које успевају да погоде суштину проблема са којима се и савремени човек сусреће. Затим је најавио да ће, ради прекопотребне духовне надградње житеља нашег града, у зајечарском храму бити умножена молитвословља. Наиме, осим акатиста Пресветој Богородици који се служи сваког петка након вечерње службе, сваке среде након вечерње служиће се молебни за здравље и акатисти, а сваке прве среде у месецу служиће се Света тајна јелеосвећења. Епископ је подстакао све верне да  проповедају Христово Јеванђеље и да позивају људе у цркве на богослужења.

Касније у току дана владика Иларион је извршио Чин крштења мале Марије, ћерке јереја Марка Радосављевића из Зајечара, чиме је наша црквена заједница добила новог члана.